Näin osallistujat (30.6.2018-7.4.2019) antoivat palautetta KOTONA KEHOSSA -valmennuksesta: 

vastaajina 7 henkilöä eli jokainen ryhmään osallistunut

 

Vastasiko valmennus sitä, mitä odotit?

Erittäin hyvin (4/7)

Hyvin (3/7)

 

Tärkeintä, mitä valmennus Sinulle tarjosi:

"Kokemus ryhmän jäsenenä olemisesta, luottamuksesta, tuesta - lisääntynyt kontakti omaan kehoon - leikkiä, liikettä, tanssia."

"Luova liike kehossa. Oivalluksia musiikin vaikutuksesta kehon liikkeisiin."

"Sallivan ilmapiirin, jossa saa tulla kuulluksi ja nähdyksi omana itsenään."

"Kehoyhteyden vahvistamista ja itsensä ilmaisemisen harjoittelua, paineettomassa ympäristössä. Ryhmä on toiminut alustana jossa on voinut kokeilla ja harjoitella kannateltavana olemista omaan tahtiin."

"Uusia keinoja käsitellä vaikeita tunteita, keholeikki. Musiikki ja liikkuminen, vapaa liike."

"Yksilöllisyys ja yhteisöllisyys."

"Auttanut juurruttamaan kehotietoisuutta arkeen ja päivittäiseen aamuelämään. Paremman ja myötätuntoisemman suhteen omaan kehooni. Kannustavan ja avoimen vertaisyhteisön ja erinomaiset valmentajat."

 

Miten käytännön järjestelyt toimivat?

Erittäin hyvin (5/7)

Hyvin (2/7)

"Pari eri paikkaa sopi hyvin tähän kurssiin. 1 - 2 pv lähipäivät olivat hyvin kurssiin sopivat."

"Muutama vaihtuva paikka oli juuri hyvä. Västanfjärdin aloitusvkonloppu oli aivan ihana."

 

Miten koit valmennuksen pituuden ja tapamisten tiheyden?

"Hyvin toimivat"

"Kerran kuussa kokoontuminen hyvä ja 9 kk aika tarpeeksi pitkä omaan prosessiin."

"Tapaamisten välit ovat olleet ok. Näin ollen on ehtinyt aina välillä kelaamaan asioita ja yhdistämään niitä omaan arkeen, jotta niistä tulisi rutiineja, jotka tukevat kasvua myös eteenpäin. Valmennus tuntui aloitettaessa pitkältä, mutta nyt aika tuntuu melkein loppuvan kesken."

 

Miten kotitehtävät ja tuki tapaamisten välillä toimivat?

"Kotitehtäviä sopivasti. Omat henkilökohtaiset sessiot tapaamisten lisäksi koin itse tärkeänä. Ryhmäläisten viestiryhmä ei ehkä antanut niin paljoa, mutta ihan hyvä idea olla olemassa."

"Kotitehtävien teko on ollut välillä vähän haastavaa ja niitä on tullut tehtyä vaihtelevasti. Koen, että tukea on saanut sen mukaan kuin on tarvinnut ja halunnut."

"Tehtävistä en osaa sanoa, koska ne eivät olleet minulle ajankohtaisia. Tuki toimi hyvin."

"Koin kotitehtävät hyvinä, mutta niiden tekeminen on paljolti itsestä kiinni. Ajattelen, että olisi sulaa hulluutta maksaa valmennuksesta ja jättää sitten kotitehtävät tekemättä."

"Kotitehtävien kanssa vaihdellen,"lempeä aikomus itsemyötätunto."

"Kotiehtäviä tuli tehtyä, vaikkei niin säännöllisesti kun toivottiin, tieto oli että tukea saa välilläkin."

 

Onko valmennuksesta ollut hyötyä kehosi elävyyden lisäämiseksi?

Kyllä (5/7)

"Kyllä aivan ehdottomasti. Kun saan kehoon liikettä ja hengitettyä sinne minne tarvii, lähtee energia kulkemaan ihan eri tavalla ja päivästä tulee huomattavasti parempi. Pystyn tiedostamaan ja erittelemään tuntemuksia paremmin ja saamaan eheämmän minän käyttöön."

"Kiiinnitän vielä enemmän huomiota kehoon kun aikaisemmin ja tunnistan tietyn joustavuuden kehossa ja sen että voi olla rennosti kehossaan ja tunnistan paremmin esim. väsymyksen."

"Kun vaan saan tehtyä harjoituksen, ja erityisesti kun teen sen vähän pidempänä, huomaan oloni olevan kevyempi ja joustavampi."

 

Miten koit valmennuksen teorian ja kokemuksellisuuden? Entä tukimateriaalin?

"Hyvin tasapainossa, kokemus kuitenkin on tärkeintä, ilman sitä teoria on pelkkää teoriaa. kiitos kotisivusta ja materiaaleista."

"Hyvin tasapainossa ja mietitty kaikki!"

"Teoriaa tuli mielestäni sopivasti, koska alusta asti ajattelin kurssin suuntautuvan kehollisuuteen. Toisaalta tuli siihenkin vahvistusta että työskentelen hyvin kehoymmärryksen kautta. Teoriaakin on jo itsellä paljon."

"Ehkä vähän syvyyttä teoriapuoleen lisää, mutta kokemuspuoli oli ihan sopiva. Kotisivut ja materiaalit sekä läksyt siellä toimi tosi hyvin. Pystyi palaamaan sinne eikä tarvinnut kaikkea kirjoittaa muistiin."

"Teoriaa olisi ehkä saattanut olla jopa enemmän, tosin kirjoja on ollut tarjolla, mutta niihin en ole kovin paljon ehtinyt syventyä vielä. Toisaalta taas minun kuten ehkä monen muunkin arki on hyvin "pääpainoitteista" ja asiat järkeillään, jättäen kehon viestit huomaamatta, mikä aiheuttaa monenlaisia oireita ja jopa sairauksia, kun ei "hidasteta" vauhtia ajoissa. Tässä mielessä kokemuksellisuus oli todella tärkeä osa valmennusta ja sitä oli mielestäni sopivasti. Kokemusten jakamiseen oli myös hyvin tilaa ja aikaa. Kotisivu oli asioiden kertauspaikka, sillä vaikka kirjoitti jotain ylöskin, niin jotain unohtui herkästi, mutta kotisivulta sai puuttuvat palaset."

 

Voitko suositella valmennusta toisille?

Mielelläni (7/7)

 

Lämmin kiitos kaikille valmennuksen osallistujille vastauksista!

terv. Riitta Saarikko ja Pirjo Salo

Kotona kehossa -valmennusryhmän ohjaajat

 

Seuraava valmennusryhmä alkaa elokuussa 2019.

Tervetuloa mukaan!

 

valmennuksen esittely