Karen Roeper kehitti Essential Motionin tukeakseen ihmisiä vahvistamaan yhteyttä omaan ytimeen, elämäniloon ja intohimoon: jokaisessa ihmisessä olevaan ainutlaatuisuuteen. Martha Grahamin sanoja vaapasti siteeraten:

"On olemassa elämänvoiman impulssi, joka voi tulla esiin vain sinun kauttasi. Jos et avaudu sille, impulssi on iäksi hukattu. Ei ole ketään muuta, jonka kautta se voisi toteutua. Sinun tehtäväsi on olla juuri tälle impulssille kanava. Sinun ei edes tarvitse tietää, mitä se on... ei tarvitse ymmärtää. Sinun tehtävänäsi on vain pitää oma kanavasi avoimena."

Me ohjaajat tuomme oman erilaisen laatumme ohjaamiseen. Kollegallani Pirjo Salo ja minä - Riitta Saarikko - aloitimme Essential Motion -ryhmien ohjaamisen yhteistyössä v. 2010. Olemme useasti saaneet palautetta, että yhteistyömme tarjoaa syvyttää, turvallisuutta ja monipuolisuutta osallistujille. Yhteistyössä on syntynyt myös Kotona kehossa -valmennus. Se on 10 kk:n matka omaan sisäisyyteen ja -kasvuun.

Näin Pirjo kuvailee omaa työskentelyään:

"Oma osuuteni työskentelyssä painottuu kokemuksellisuuteen, turvallisen tilan ja vapauden antamiseen jokaisen osallistujan omaan löytö-/tutkimusmatkaan itseen, omaan sisäisyyteen. Sekä tukemiseen niissä asioissa, joita valmennuksessa nousee esille. Haluan tukea jokaisen ihmisen arvostusta itseään kohtaan."

Omasta (Riitan) työskentelystä:

"Haluan tukea sinua astumaan esiin yhä enemmän omana ainutlaatuisena itsenäsi. Haluan vahvistaa kykyäsi kohdata ja käsitellä tunteita sekä tukea aistivaa, myötätuntuntoista, leikkisän uteliasta yhteyttä oman kehosi kanssa. Työskentelyni kulmakivi on myös traumasensitiivisyys. Mm. lapsuuden ja nuoruuden kiintymyssuhteissa tapahtuneet vaillejäämiset ja traumat saattavat aikaansaada suojareaktioita, jotka edellyttävät erityistä huomioimista. Tarjoan myös koulutuksellista tietoa ilmiöistä, sillä ymmärrys ja oivallus siitä, mitä itsessä tapahtuu, voi tukea sisäistä turvallisuuden tunnetta ja laajentaa kykyä käsitellä hankalia asioita. Haluan auttaa sinua löytämään turvallista tilaa olla yhteydessä kehoosi ja itseesi sekä vahvistamaan kykyäsi rakentaa ja ylläpitää läheisyyttä ihmissuhteissasi."

 

Tervetuloa mukaan tapahtumiimme!

t. Riitta Saarikko

 

Lue lisää Pirjon työskentelystä: www.pirjosalo.net

Lue lisää Riitan työskentelystä: www.viisaskeho.fi